Els catalans als World Cheese Awards 2009-2016

Els 8 darrers anys, de 2009 a 2016, han estat els de la consolidació a nivell global del concurs World Cheese Awards i poc a poc s’hi han anat incorporant més formatges en cada edició fins més de 3 mil formatges a concurs. La presència dels formatges catalans cada cop és més nombrosa i aquest 2016 s’ha aconseguit 35 guardons, doblant resultats de les millors collites de medalles.

TOTAL MEDALLES PER FORMATGES I FORMATGERIES CATALANESmedalles_totes_w

35 medalles el 2016, 7 el 2015, 15 el 2014, 19 el 2013, 13 el 2012, 14 el 2011, 11 el 2010 i 5 el 2009. 83 medalles han estat per formatges de llet de Cabra, 21 medalles per formatges de llet d’Ovella , 13 medalles de llet de Vaca i 2 de llet de Búfala

RECOMPTE DE MEDALLES PER TIPUS I ORDRE CRONOLÒGIC

wca12_super_gold_web

  • 2010 “LO PEBRAT”, SERRAT GROS D’OSSERA de Cabra amb Condiments
  • 2012 LLIGAT DE CABRA, FORMATGES CAMPS. Formatge de cabra curat dur
  • 2013 CRISEMBERT, FORMATGES CAMPS. Cremós de llet crua d’ovella
  • 2014 CAL QUITERIA CABRA CURAT, ARTESANS DE PONENT llet crua
  • 2015 BETARA CABRA ECOLÒGIC. Formatge de llet crua

 

Web

24 medalles d’Or: 6 Betara, 4 Mas El Garet, 3 Casa Mateu -Formatges de Surp, 2 Mas Alba, Formatges Camps i Muntanyola, 1 medalla Bauma, Formatges Montbrú, Formatges L’Oliva, Sant Gil d’Albió i Mas Rovira

  • 2009 MAS EL GARET Formatge de cabra al pebre negre
  • 2010 BETARA Cabra cremós Semi curat
  • 2010 CASA MATEU EL TOU, FORMATGES DE SURP Ovella pasta tova madurat
  • 2011 BAUMA Serrat d’Ovella
  • 2011 EL TERRÓS D’ALBA, MAS ALBA llet crua de cabra madurat
  • 2011 MAS EL GARET cabra madurat tipus Garrotxa
  • 2011 BLAU DE MUNTANYOLA, blau de cabra de maduració lenta
  • 2012 CASA MATEU EL TOU, F. DE SURP ovella de pasta tova madurat
  • 2012 MAS EL GARET Garrotxa ecològic
  • 2012 PEDRAFORCA, MAS ROVIRA Semi dur llet crua de vaca
  • 2013 CASA MATEU SERRAT, FORMATGES DE SURP ovella de pasta premsada
  • 2013 PLA, MAS ALBA llet crua cabra
  • 2014 BETARA Cabra amb llet crua Ecològic
  • 2014 BETARA Cabra amb Pebre
  • 2014 LLIGAT DE CABRA, FORMATGES CAMPS cabra curat dur
  • 2015 SARRÓ, FORMATGERIES MONTBRÚ Garrotxa Semi curat
  • 2016 BETARA Cabra amb llet crua Ecològic
  • 2016 BETARA Vaca Ecològic Organic
  • 2016 BETARA Cabra de Farcellet Llet Pasteuritzada
  • 2016 LLIGAT DE CABRA, FORMATGES CAMPS cabra curat dur
  • 2016 LO COSCOLLET, FORMATGES L’OLIVA cabra pasta tova i costra florida
  • 2016 MAS EL GARET cabra tendre fines herbes ecològic
  • 2016 BLAU DE MUNTANYOLA. blau de cabra de maduració lenta
  • 2016 GARROTXA, SANT GIL D’ALBIÓ madurat de cabra

 

wca-silver_formatges_w46 medalles de Plata: 7 medalles Betara  i Cal Quiteria – Artesans de Ponent, 6 medalles Mas el Garet, 5 Serrat Gros d’Ossera, 3 Formatges Camps, Muntanyola i Sant Gil d’Albió, 2 Arteflor, Casa Mateu de Surp, Mas El Lladré. 1 medalla Bauma, Formateries Montbrú, La Cleda, Mas d’Eroles, Mas Rovira, Molí de Ger

  • 2010 BAUMA CREMÓS de cabra
  • 2010 BETARA Ovella Semi curat
  • 2010 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT cabra cremós amb romaní
  • 2010 SANT GIL D’ALBIÓ GARROTXA madurat
  • 2010 SANT GIL D’ALBIÓ GARROTXA semi madurat
  • 2011 CASA MATEU SERRAT, F. DE SURP madurat d’ovella de pasta premsada
  • 2011 EL GARET GRAN, MAS EL GARET Cabra
  • 2011 MUNTANYOLA GARROTXA, llet crua cabra
  • 2011 MUNTAYOLA BUFALET curat de Llet de búfala
  • 2011 SERRAT GROS D’OSSERA “LO CADINELL” Cabra de llet crua madurat
  • 2012 BETARA Ovella Semi curat
  • 2012 CASA MATEU “EL TENDRE”, F. DE SURP ovella de pasta premsada
  • 2012 MAS EL GARET Madurat de cabra ecològic
  • 2012 MAS EL LLADRÉ “TOU DE MATAMALA” de vaca
  • 2013 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT semi curat de cabra
  • 2013 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT cabra amb herbes aromàtiques
  • 2013 BETARA Cabra amb llet crua Ecològic
  • 2013 BETARA Vaca
  • 2013 MAS EL GARET Madurat de cabra ecològic
  • 2013 MAS EL LLADRÉ “EL BAC” vaca dur curat 6 mesos
  • 2013 SERRAT GROS D’OSSERA, “SERRAT GROS” Cabra de Pasta Tova
  • 2013 SERRAT GROS D’OSSERA “LO CADINELL” Cabra de llet crua madurat
  • 2014 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT cabra cremós amb romaní
  • 2014 BETARA Cabra cremós Semi curat
  • 2014 FORMATGES CAMPS, LLIGAT D’OVELLA
  • 2014 MAS D’EROLES “CARREU HERBES DEL PIRINEU” Llet crua Ovella
  • 2014 MAS ROVIRA “PETIT RODÓ AMB HERBES” cabra amb fines herbes
  • 2014 SERRAT GROS D’OSSERA, “SERRAT GROS” Cabra de Pasta Tova
  • 2014 SERRAT GROS D’OSSERA “LO PEBRAT” cabra
  • 2015 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT semi curat de cabra
  • 2015 BETARA Vaca Ecològic Organic
  • 2015 MAS EL GARET cabra al pebre negre ecològic
  • 2016 ARTEFLOR “FORCAT” ovella de pasta tova
  • 2016 ARTEFLOR “LINGOT DE CABRA” cabra de pasta tova
  • 2016 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT cabra tendre amb pebre negre
  • 2016 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT “CABRA FARCELL” Garrotxa
  • 2016 BETARA Cabra amb romaní
  • 2016 FORMATGERIES MONTBRÚ “FRESC DE DRAP” Cabra
  • 2016 FORMATGES CAMPS “D’ARNAU” llet crua d’ovella pasta tova
  • 2016 FORMATGES CAMPS “PALAUET” cabra de pell rentada
  • 2016 LA CLEDA “TENDRE” d’ovella
  • 2016 MAS EL GARET Garrotxa ecològic
  • 2016 MAS EL GARET Madurat de cabra ecològic
  • 2016 MOLÍ DE GER “ALTEJÓ” crua de vaca de pasta cuita i madurat
  • 2016 MUNTANYOLA “EL BUFALET BLAU” Blau de llet de búfala
  • 2016 SANT GIL D’ALBIÓ “CAL FORT” cabra, escorça carbó vegetal

 

bronzemedal_formatges_w44 Medalles de Bronze: 7 medalles Betara, 6 Mas El Garet, 4 Formatges Camps i Serrat Gros d’Ossera, 3 Bauma i Mas Rovira, 2 Cal Quiteria – Artesans de Ponent, Casa Mateu F. de Surp, Mas Alba i Mas d’Eroles. 1 Medalla Cal Pujol, Formatges L’Oliva, Julio Manero Borràs, La Cleda, Mas El Lladré, Moli de Ger, Muntanyola, Sant Gil d’Albió, Tros de Sort

  • 2009 BAUMA “CARRAT” cabra tou
  • 2009 MAS EL GARET Garrotxa
  • 2009 SERRAT GROS D’OSSERA, “SERRAT GROS” Cabra de Pasta Tova
  • 2009 SERRAT GROS D’OSSERA “LO PEBRAT” cabra
  • 2010 MAS ALBA “EL TERRÓS D’ALBA” cabra llet crua i madurat
  • 2010 MAS D’EROLES “GEBRAT D’OBAGA” cremós de llet crua de vaca i costra florida, maduració 60 dies
  • 2010 MUNTANYOLA Garrotxa Llet crua cabra
  • 2011 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT Curat de llet crua de cabra
  • 2011 BAUMA “TENDRE” fresc de llet crua de cabra
  • 2011 CASA MATEU “EL TOU”, F. DE SURP Ovella de pasta tova madurat
  • 2011 CASA MATEU “EL TENDRE”, F. DE SURP tendre d’ovella de pasta premsada
  • 2011 MAS ALBA “EL CREMÓS” llet crua de cabra, pasta tova, madurat 1 mes
  • 2012 BETARA AMB CERVESA. Cervesa Ecològica i llet de Cabra Ecològica
  • 2012 FORMATGES CAMPS “BLAU DEL NÉT” Blau d’ovella
  • 2012 MAS EL GARET cabra al pebre negre
  • 2012 SERRAT GROS D’OSSERA, “SERRAT GROS” Cabra de Pasta Tova
  • 2012 SERRAT GROS D’OSSERA “LO PEBRAT” cabra
  • 2013 BAUMA “GARROTXA” Llet crua de cabra
  • 2013 BETARA Cabra cremós Semi curat
  • 2013 BETARA Cabra de Farcellet
  • 2013 FORMATGES CAMPS “LLIGAT D’OVELLA”
  • 2013 FORMATGES CAMPS “LIADES MEDITERÀNIES” cabra, amb Tomàquet assecat i Alfàbrega
  • 2013 MAS D’EROLES “BRISAT” llet crua de vaca madurat 60 dies, rentat amb lies de vi negre i arrebossat 30 dies en la brisa del vi
  • 2013 MAS ROVIRA “PETIT CENDRAT” cabra, pasta tova, maduracio 15-20 dies
  • 2013 MAS ROVIRA “GARROTXA” madurat 2 mesos
  • 2014 BETARA Ovella Semi curat
  • 2014 BETARA “CASTANYA” madurat de Cabra amb castanya
  • 2014 MAS EL GARET cabra al pebre negre
  • 2014 MAS ROVIRA “GARROTXA” madurat 2 mesos
  • 2015 BETARA Cabra cremós Semi curat
  • 2015 MAS EL GARET cabra al pebre negre
  • 2016 CAL QUITERIA, ARTESANS DE PONENT Curat de llet crua de cabra
  • 2016 BETARA Vaca
  • 2016 CAN PUJOL “CANTELL” cabra madurat
  • 2016 FORMATGES CAMPS “LIADES MEDITERÀNIES” cabra, amb Tomàquet i Alfàbrega
  • 2016 FORMATGES L’OLIVA “LO CENDRAT” llet crua de cabra, pasta tova amb cendra
  • 2016 JULIO MANERO BORRÀS “SERRA DEL TORMO” Serrat de llet crua ovella
  • 2016 LA CLEDA “ÀVID” ovella madurat
  • 2016 MAS EL GARET cabra al pebre negre
  • 2016 MAS EL GARET cabra al pebre negre ecològic
  • 2016 MAS EL LLADRÉ “TOU DE MATAMALA” vaca
  • 2016 MOLÍ DE GER “PUIGPEDRÓS” llet crua de vaca de pell rentada semi dur
  • 2016 SANT GIL D’ALBIÓ “EL GRAN PEP” cabra madurat 8 mesos
  • 2016 TROS DE SORT “SERRAT DEL TRIADÓ A LES FINES HERBES” llet crua vaca de pasta prensada

podi_wcha_catalans2

NOTA IMPORTANT SMART GOURMET LAB

La recopilació de medalles obtingudes pels formatges catalans als Wolrd Cheese Awards de 2009 a 2016 no ha estat senzilla ja que la font  principal, la web del concurs, no conserva dades de més de 2 anys d’antiguitat. Ha estat necessari cercar a internet per localitzar totes les medalles a diaris online, blogs, portals formatgers i les webs de les formatgeries. Advertim de la remota possibilitat de tenir algun error en la descripció d’un formatge o que en manqui algún i convidem a qui tingui informació contrastada a informar-nos de medalles obtingudes en anys anteriors a 2009 per enriquir aquest recompte o corregir alguna errada.

SmartGourmet Lab – Smart Gourmet, SL

 

Anuncios

Un comentario Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s