nadals a la catalana

img_0006-2

Quan arriben els nadals sembla que tot el planeta celebri les festes amb elements que s’han fet comuns com l’arbre guarnit, les llums als carrers o la presència de Santa Claus a cada racó.

A Catalunya mantenim grans exemples molt exitosos d’estima per les tradicions pròpies de la nostra cultura, especialment a la intimitat de les cases i una de les icones que ha estat capaç de mantenir el seu estatus, i fins i tot créixer en acceptació i popularitat és EL CAGANER.

Figureta en una postura singular i irreverent que ens acompanya des de fa centúries i que podem dir que està vinculada a la gastronomia, ni que sigui en la radical conclusió de la digestió d’un bon àpat de Nadal, potser amb el regust d’una bona Escudella i Carn d’Olla, una Pava ben farcida o els canelons de la iaia y l’alegre brindis d’un cava brut nature.

Fins fa poc representada en un pagès amb barretina que els pares amagaven al pessebre i que els més menuts tenien que cercar darrera la muntanyeta de suro enfarinada, en un raconet ple de molsa, darrera una caseta i potser acompanyat d’un llumeta per ser descobert amb els pantalons abaixats quan es fa fosc a la llar.

caganerEl Caganer ha evolucionat i també ofereix noves versions adaptades als temps globals i mediàtics de la nostra era, el personatge més desitjat per tots en la representació casolana del naixement del nen Jesús te mil cares que retraten l’actualitat i els personatges més coneguts.

Molt abans del Twitter, gràcies al Caganer i a la Fira de Santa Lluçia ja sabiem a Catalunya qui eren els Trending Topics de la societat, la personalitat pública que no te la seva versió amb el cul a l’aire segurament se sent més ofès que aquells representants amb tant poc pudor.

A Smart Gourmet durant tot l’any treballem en la difusió i promoció dels trets diferencials de la gastronomia de Catalunya i comercialitzem els més destacats productes d’alimentació del nostre país arreu del Món. El Caganer és el regal que aquest any fem a tots els nostres clients i amics, per a la majoria segur que serà el primer cop que el tenen als seu pessebre.

Bon Nadal

historia

Si voleu saber més sobre el Caganer us recomanem visitar Caganer.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s