World Cheese Awards 2017

Us oferim el Llistat dels formatges catalans que han obtingut medalles d’or, plata i bronze en l’edició 2017 del concurs internacional de formatges més important del calendari, els World Cheese Awards, que en aquesta edició s’ha celebrat a Londres amb la participació de més de tres mil formatges de tots els continents. Vejeu també informe dels premis a formatges catalans de 2009 a 2017

casa_mateu_surp
Casa Mateu ha obtingut 3 medalles, plata amb el Serrat i 2 bronces amb els seus coneguts Tous. Foto Oriol Serra

A nivell de Catalunya, els resultats han estat bons amb 20 medalles (1 Super Gold, 3 Or, 8 Argent, 8 Bronze) però amb menys premis dels que esperavem, s’han millorat els resultats de l’edició 2015 i anteriors, però s’ha reculat bastant si ho comparem amb els resultats de l’edició 2016, la millor de la histora amb 35 medalles (8 medalles d’or, 14 de plata i 13 de bronze). Si be 2017 es converteix en la SEGONA MILLOR COLLITA DE LA HISTORIA del formatges catalans als World Cheese Awards, d’alguna manera es frena la tendència creixent, esperem sigui circumstancial i a la propera edició es torni a créixer.

Medalles obtingudes els darrers 9 anys: 20 el 2017, 35 el 2016, 7 el 2015, 15 el 2014, 19 el 2013, 13 el 2012, 14 el 2011, 11 el 2010 i 5 el 2009

Reiterem el comentari de l’any pasat, ens queda encara molt camí per recòrrer ja que seguim pensant que els resultats difereixen de l’actual riquesa, varietat i qualitat dels formatges artesans que tenim a Catalunya.

Betara_world_cheese_awards

Potser pel cost de participació moltes petites formatgeries amb formatges amb un nivell de qualitat i personalitat suficient per obtenir medalles no s’hi presenten al concurs i això fa que en el global el sector català quedi poc representat i perdem un munt de medalles. Sols cal veure els guardons obtinguts per les empreses de tamany prou gran com Betara que aposten per presentar moltes referències i que recullen un bon grapat de premis cada any, com el “Super Gold” que Betara ha aconseguit aquest 2017, és a dir, un formatge català entre els classificats a la gran final per escullir el millor formatge de del Món.

Destaca un any més cal destacar la formatgeria Betara del Lluçanès amb un acaparament de 8 medalles, 1 super Or, 4 d’argent i 3 de bronze i consolida la seva posició històrica com a formatgeria més premiada de Catalunya en el global de les darreres 9 edicions dels premis mundials.

 

rodonet_suspensio
Artefor amb el Rodonet d’Ovella ha aconseguit una Medalla d’Or (foto web Artefor)

MEDALLES SUPER OR / SUPER GOLD MEDALS (1)

BETARA. Formatge d’Ovella Pasteuritzat

MEDALLES D’OR / GOLD MEDALS (3)

ARTEFOR. Formatge Rodonet d’Ovella

BERIDÀ Formatge Beridà

FORMATGES ARTESANS DE PONENT, curat de cabra

 

MEDALLES D’ARGENT / SILVER MEDALS (8)

FORMATGES MAS EL GARET, Garrotxa Ecològic

BETARA formatge de Cabra amb Romaní pasteuritzat

BETARA formatge de Cabra farcellet pasteuritzat

BETARA formatge de Cabra amb pebre pasteuritzat

BETARA formatge d’ovella ecològic

FUNDACIO AMPANS. Muntanyola formatge blau de cabra

FORMATGERIA LA CLEDA. Tacat de Tòfona

CASA MATEU Serrat

 

MEDALLES DE BRONCE / BRONZE MEDALS (8)

FORMATGES MAS EL GARET,  Garet Gran ecològic

BETARA FORMATGE DE CABRA AMB CERVESA

BETARA FORMATGE DE CABRA CREMOS

BETARA CABRA AMB CASTANYA ECO

FUNDACIO AMPANS. Muntanyola formatge Vell Reserva

COOP. CADI, FORMATGE NEU DEL CADÍ

CASA MATEU, EL TOU

CASA MATEU, EL TOU DE CABRA

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s