Cal Majuba, ovella d’autor

cal_majuba_logoTota una descoberta els formatges d’Ovella de llet crua de Cal Majuba de l’Alt Urgell gràcies a la generositat del seu creador, en Jeroni Majoral, a qui hem entrevistat després que ens fes arribar tota la seva col.lecció de formatges serrats, a més de frescs, mató, recuit i iogurts, varem quedar tant impactats en el tast que ens posarem en contacte per conèixer el personatge.

Qui fa les coses amb tant de convenciment i valentia ja sap que provocarà reaccions, en el nostre cas apasionades, ja que no és senzill innovar a aquestes altures en el terreny de la gastronomia en productes com el formatge, i menys en formatges de llet d’ovella on els registres de la matèria

jeroni_familia
Jeroni Majoral amb la familia

primera no ofereixen a priori l’espectacle sensorial i la potència de llets com la de cabra. Amb la llet d’ovella toca treballar registres de sensibilitat, subtilitat i elegancia en les textures, tot un exercici d’adagio que sens dubte Cal Majuba ha estat capaç d’encertar a la primera i convida a pensar que això sols és la punta de Iceberg en aquest particular Viatge a la Ítaca formatgera.

En Jeroni fa de tot en aquest jove projecte, encara no fa ni un any d’aquesta gran aventura que suposa donar un cop de timó tan potent com per transformar un enginyer de telecomunicacions en un artista formatger de visió tan radical.

cal_majuba_serrats
Els 3 Formatges Serrats: 1kg, mig kg i  al fons el “rústic” sense prensar

Diu que  que ha torbat tot el sentit existencial en el canvi de vistes d’antenes parabòliques i cables de fibra òptica per les panoràmiques de la Serra del Cadí trufades de les seves ovelles  que admira des de les seves instal.lacions a Alàs, prop de la Seu d’Urgell, on ha implicat tota la familia i incorporat un bon grup de col.laboradors.

Sens dubte aquesta empenta i actitut ja s’ha fet notar ja que cercant a Internet veiem en Jeroni guardonat per la Diputació de Lleida amb el Premi Jove Emprenedor. Te molt clar el projecte i fins on ha de crèixer, més que en el ramat o el tamany de la formatgeria, l’evolució es qualitat i més qualitat i que tot giri al voltant de l’experimentació, cerca de noves sensacions i auto exigéncia.

De fet encara no hem vist tot el fruit d’aquest enginy ja que part de les obres mestres encara no han acabat el cicle de maduració previst. Hem conegut del que es capaç amb formatges de fins a 4 mesos de paciència, el que ve en camí no ens ho podem ni imaginar!!!

Per ara si el voleu tastar s’ha de tocar la porta a @calmajuba que en fan ells mateixos la distribució arreu del pais.


FORMATGES D’ALTA EXPRESSIÓ

cal_majuba_fresc_web

El Fresc de Cal Majuba amb nous, mandarines d’Alcanar i Mel amb Gelea Reial Alemany. És un formatge inclasificable ja que presenta una textura entre fresc i cremós que no es ni mató, ni recuit ni formatge fresc per amanides, és una altra cosa. Aguanta com un campió més enllà de 20 dies

cal_majuba_serrat_web

Serrat d’ovella Cal Majuba amb 4 mesos de curació en peces d’un kg amb ametlles marcona torrades i salades. Ha aconseguit donar amb la fòrmula de l’èxit amb aquest formatge que per ara ens mostra fins on camina el domini de la cava de maduració.

Seductor en tots el registres, una textura molt neta i elegant que més que a manxego ens pot recordar un idiazábal sense el fumat ja que aquí el que ens fa delirar son els aromes de bolets i sensacions de bosc amb subtils notes de estable a l’escorça. Llet transformada un viatge pel territori.

cal_majuba_figues_w

Serrat d’ovella Cal Majuba amb 3 mesos de curació en peces de mig kg.
Agermanat a mitja tarda amb melmelada ecològica de figues i ratafia de @canmoragues que aporta un toc de festa a la solemnitat d’un formatge molt seriós que farà món

cal_majuba_recuit_web

Recuit d’ovella de Cal Majuba de Xerigot amb mel de romaní i melmelada de tomàquet i farigola.  Apreciem la frescor i lluminositat del seu gust net i subtil amb un fons de prat verd i el record de la llet gens estrident.  Textura amb personalitat que convida a cercar companyia dolça que lliguem amb mel de romaní i melmelada de tomàquet i farigola de @canmoragues que eleva les notes d’herbes aromàtiques. 

cal_majuba_frescs
Pels que aprecien les coses acabades de fer: iogurt, recuit, mató i formatge fresc
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s