Millors Productes 2016

Al llarg de l’any 2016 a Smart Gourmet hem pogut cdegustar centenars de productes elaborats a Catalunya com queda palès en els posts diaris que fem a les nostres xarxes socials, en alguns casos destacats inclús en degustacions comparatives de productes com vins, formatges, cerveses o embotits.

Ara que acaba l’any 2016 volem destacar els que per a nosaltres han estat els Millors Productes de l’any fent una selecció motivada per diferents criteris (qualitat organolèptica del producte, presentació, innovació, relació qualitat/preu, valors afegits…) que combinats ens ofereixen un producte que sobresurt entre els millors.

Entenem aquesta selecció com un intent impossible i subjectiu de posar en el podi a un sol producte per cada familia d’alimentació i begudes, ja que n’hi ha desenes que ho mereixen en sectors com l’oli, el vinagre, formatges, embotits, el vi o el cava per posar uns exemples de sectors on Catalunya destaca per un gran teixit productiu amb un extraordinari nombre de marques capdavanteres. Valgui per tant com a un exemple del bo i millor.

FORMATGES: Formatge Blau Voler Volar de Mas Alba. Formatge Tou Cremós Sant Ignasi Reixagó. Formatge Curat de Vaca: Roques Blanques de Molí de Ger. Formatge Curat de Cabra: Mas El Garet fines herbes ecològic. Formatge Tradicional: Tupi Tros de Sort.

CERVESES: Cervesa artesana Rossa: Rosita d’Ivori. Cervesa Negre: Mala Vida Xili Imperial Stout de Cerveses del Montseny. Millor Cervesa tipus Lager: Weiss Damm de Cervezas Damm. Un reconeixement també a projectes que mostren cada cop més qualitat com Espiga, L’Estupenda, Cornèlia o La Brava.


CAVA: Millor Cava Rosat Portell Rosat Trepat del Celler Cooperatiu de Sarral a la Conca de Barberà com a reconeixement de l’evolució de qualitat i personalitat dels caves amb raïm Trepat indígena de la Conca de Barberà. En els mateixos nivells de qualitat cal destacar Carles Andreu.

Cava Gran Reserva de Agustí Torello Mata con crianza en Barrica y añada 2009, ejemplo del nivel de creatividad y sofisticación que están alcanzando varios elaboradores, tanto en la zona tradicional del Cava del Penedès como en Alella donde destaca AA Privat con una colección excelente.

PROJECTE ECOLÒGIC. Com a projecte ecològic varem ser testimonis del fabulós treball dels reconeguts embotits Salgot amb la seva eco granja de cria i engreix de porc a Aiguafreda. Un projecte exemplar que seguirem molt d’aprop la seva evolució.


VI NEGRE AMB CRIANÇA: Jaspi Maragda, Coca i Fitó (DO Montsant). Com a millor Vi Negre amb Criança de 12 mesos és molt dificil destacar nomès un en el terreny dels vins de preu mig on hi ha desenes de vins extraordinaris al nostre pais, però volem destacar el treball en aquest segment del celler Coca i Fitó amb vins al Montsant, Priorat, Terra Alta i Empordà on sempre tenim la sensació de vins molt expresius i ben fets a un preu molt competitiu.

LLONGANISSA / SALCHICHÓN: L’Embotit curat Rei de Catalunya és la Llonganissa, on cada casa posa el millor de la seva experiència i qualitat en les carns més selectes. El 2016 varem fer una degustació comparativa amb totes les mostres que varem poder localitzar i varem descriure dos estils, el més tradicional de Vic amb més intensitat de sabors i percentatge de greix a la fòrmula on va triomfar Casa Riera Ordeix, i un estil més subtil i amb molt menys greix on domina l’elegancia de la carn i el curat, el més destacat fou la centenària casa d’embotits Pedragosa de Caldes de Montbui


Sals i Espècies: FLOR DEL DELTA es la marca de sals gourmet de les Salines de La Trinidad del Delta de l’Ebre, la seva colecció inclou extraordinàries sals amb barreja d’espècies i herbes aromàtiques obra del chef Joan Roca que ja hem comentat en anys anteriors. Volem destacar la nova familia i presentacions en format d’escames de sal on destaquem la Sal Negre feta amb carbó natural i les escames amb llimona.

Brous, caldos i sopes: FUMET DE PEIX PESCADORS DE ROSES és una marca recent nascuda a la confradia de pescadors d’aquesta vila marinera empordanesa, el seu Fumet de peix elaborat artesanalment com a base per arrossos és simplement magnífic i totalment natural que va un punt més enllà dels fumets comercials del mercat en el su gust net i autèntic.


SALMÓ MARINAT Salmón Marinado de Ahumados Carpier. Es indiscutible su excelencia en la elaboración de ahumados de calidad superior y artesana. El siguiente paso son estas recetas con marinados que incorporan licores, especies o hierbas aromáticas.

ESPINALER PREMIUM. La evolución de sus conservas y productos para el aperitivo es incuestionable, logrando en pocos años colocarse a la cabeza en su segmento tanto en Cataluña como en diversos proyectos de expansión fuera del territorio. La Serie Premium es la cumbre de su capacidad de selección de las mejores materias primas en pescados y mariscos de distintos orígenes peninsulares, en casos como la ventresca de bonito o las navajas cuesta encontrar productos que superen su propuesta.


ACEITE DE OLIVA. Per veure els que hem seleccionat com a millors olis d’oliva extra verge de Catalunya hem creat un informe especial per la importància que te aquest sector al nostre pais, hi podeu accedir fent clic aquí

Cada día anirem desvetllant més categories de productes i els considerats com a més destacats de l’any

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s