Aigües amb gas Gironines

 

Si parlem d’aigua amb gas medicinal de Catalunya i més concretament de les comarques gironines, tots tenim al cap Vichy Catalán de Caldes de Malavella. Una marca mítica entre les aigües minerals europees, les seves propietats mineromedicinals li han donat un sòlid prestigi des de fa més de 100 anys.

El sector de l’aigua amb gas ha evolucionat amb molta força a les comarques gironines i és per això que volem fer esment a altres projectes molt interessants.

aiguaambgas_marcas_web

Hi ha projectes de gran tamany empresarial com Sant Aniol, d’altres de molt locals però d’extraordinaria qualitat, tant pel que fa a les propietats del producte com en els valors organolèptics com Aigua de Vilajuïga (Alt Empordà) Malavella de Caldes de Malavella o Les Creus de Maçanet de Cabrenys i marques de la gran indústria de l’alimentació com Fonter.

SANT ANIOL dels manatials volcànics de la Garrotxa que els darrers anys s’ha posicionat com a aigua premium amb un important desenvolupament comercial nacional i internacional.  Aigua que emergeix del brollador de Sant Aniol rep les qualitats que atorga un filtre mil·lenari de lava sedimentada i roca volcànica. Guanyadora en dues ocasions el prestigiós Superior Taste Award, guardó concedit per l’International Taste & Quality Institute, que reconeix anualment els millors productes alimentaris internacionals. L’aigua Sant Aniol és una aigua mineral natural de mineralització dèbil.

AIGUA DE VILAJUÏGA del Cap de Creus a l’Alt Empordà, és una aigüa molt apreciada per les gents empordaneses que fins fa poc gairabé teniem que anar a cercar personalment al seu poble. Poc a poc es pot localitzar fora de l’Empordà. Destaca pel fet de que és l’única del mercat que no te gas carbónic afegit.

L’aigua de Vilajuïga, respecte a la mitjana , té un 30 % menys de bicarbonats, un 55 % menys de clorurs, un 59 % menys de fluor i un 39 % menys de liti. Conté quasi  5 cops més magnesi i 37 % més de calci. El magnesi  és un poderós antioxidant que preserva l’envelliment de les neurones cerebrals  i el calci prevé l’osteoporosi. Conté les  quantitats justes  de sals minerals i oligoelements, per mantenir l’equilibri salí de l’organisme.

FONTER és una aigua mineral natural amb gas carboni afegit, 7,2 gr/litre, apta per a dietes pobres. Va ser declarada aigua mineromedicinal l’any 1903 i actualment pertany al grup Font Vella – Lanjarón. Del poble d’Amer al límit nord de la comarca de la Selva, a tocar de la Garrotxa i al nord de Les Guilleries, es nodreix de manantials afluents del riu Ter.

BENEFICIS PER LA SALUT?, SENS DUBTE

Estudis científics demostren que la ingesta diària  i regular de les aigües medicinals durant els àpats ajuda a regular el colesterol i els triglicèrids, a més ajuden en la digestió, en la motilitat intestinal, en la prevenció de càries dentals,  el reforçament de l’estructura òssia i inclús com antidepressius gràcies a l’aportació  de liti.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s