Morenillo, Terra Alta’s Pinot Noir


celler-barbara-fores-el-templariMorenillo is the last of the mohicans in Spain’s wine history. Extint grape indigenous of D.O. Terra Alta in south Tarragona province of Catalonia. Recovered recently by Celler Bàrbara Forès and other cellars like Celler Piñol.

Morenillo is similar to Pinot Noir, fresh and light wines but capable to transfer the soil character like best burgundy’s pinot noir.

El Templari by Bàrbara Forés, organic wine, blend of 70% morenillo and 30% grenache, Lo Morenillo by Vins del Tros 100% morenillo and Finca Morenillo by Celler Piñol 100% morenillo are the best exemples to discover the last of wine miracles.

More information about Celler Bàrbara Forés

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El-Templari-Barbara-ForesMorenillo es El último de los Mohicanos en la historia del vino español. Variedad practicamente extinta indígena de la DO Terra Alta al sur de la provincia de Tarragona. Recientemente recuperada por bodegas como Celler Bàrbara Forés y Celler Piñol.

La Morenillo es parecida  en atributos a la Pinot Noir, nos ofrece vinos frescos y ligeros pero con capacidad para transmitir el carácter del terruño como los mejores Pinot Noir de la Borgoña.

El Templari de Bàrbara Forés,  vino organico con coupage 70% morenillo y 30% de garnacha tinta, Lo Morenillo de Vins del Tros 100% morenillo y Finca Morenillo de Celler Piñol 100% morenillo son los mejores exponentes para descubrir el último de los milagros del mundo del vino.

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